Dihorii sunt carnivori si dieta lor trebuie sa fie una specifica acestei categorii de animale. Multa vreme au existat controverse cu privire la alimentatia dihorilor. S-a considerat ca mancarea special conceputa pentru pisici este potrivita si pentru dihori insa aceasta (in special cea ieftina) contine multe proteine vegetale care nu sunt sanatoase pentru dihori intrucat acestia nu isi pot extrage din ele substantele necesare organismului. Totusi, nici o dieta bazata exclusiv pe carne nu este buna. Dihorii salbatici vaneaza si mananca prada vie, deci nu numai carne, ei ingurgiteaza si organe, oase, grasime etc.
Astfel, pentru hranirea dihorului dumneavoastra puteti folosi hrana uscata special conceputa pentru dihori sau, in cazul in care aceasta nu este disponibila, puteti folosi hrana uscata pentru pisici. Aceasta din urma va trebui insa sa fie de calitate foarte buna, nu apelati la tipurile de mancare care se gasesc in orice supermarket sau butic de strada intrucat sunt de calitate foarte slaba si ii vor dauna dihorului dumneavoastra.
Retineti ca o dieta echilibrata a unui dihor trebuie sa contina in principal proteine (obligatoriu de origine animala) in proportie de 30-40% si lipide in proportie de 18-30%. Continutul in fibre trebuie sa fie de maxim 4%. Evitati carbohidratii, fibrele, proteinele vegetale, glutenul, cerealele, porumbul, soia, zaharurile. Verificati compozitia oricarei mancari pe care o achizitionati (fie ea de pisica sau dihor), ea va trebui sa corespunda cu cea descrisa mai sus pentru a evita aparitia problemelor de sanatate la dihorul dumneavoastra. In primii 3-4 ani de viata ai dihorului dumneavoastra, daca optati pentru mancarea de pisica, alegeti sortimente pentru pui de pisica. Dupa aceasta varsta puteti trece la mancarea pentru pisici adulte.
Din cand in cand puteti oferi dihorului si bucatele de carne fiarta, ou fiert, fructe, stafide sau cereale. Totusi, desi foarte apreciate de dihori, aceste rasfaturi nu sunt sanatoase si vor trebui oferite in cantitati foarte mici si destul de rar (in nici un caz zilnic!). NU oferiti dihorului dulciuri, ciocolata, inghetata, chipsuri sau orice alte mancaruri pe care le serviti dumneavoastra! Rezistati tentatiei de a-l rasfata intrucat este in interesul lui.